Curriculum Vitae

Na mijn afstuderen in 2000 ben ik als Software Ontwikkelaar werkzaam in IT-land. De nadruk lag daarbij altijd op de ontwikkelomgeving van Microsoft en vanaf 2002 op het .NET framework. Daarbij heb ik ook de nodige kennis en praktijkervaring opgedaan van SQL Server.

Na zes jaar praktijkervaring als Software Ontwikkelaar heb ik de stap genomen om trainingen over het .NET Framework te gaan verzorgen bij Computrain in Utrecht. In 2011 heb ik de stap genomen om mijn werkzaamheden als zelfstandige te doen. Als ZZP'er ben ik flexibel inzetbaar als zowel Trainer als Software Ontwikkelaar.

Mijn CV is hier te downloaden als Word document.

Behaalde certificeringen

  • MCT - Microsoft Certified Trainer
  • MCPD Web Development
  • MCTS ASP.NET 2.0, 3.5 en 4.0
  • MCTS ADO.NET 3.5 en 4.0
  • MCTS SQL Server 2005

Werkervaring

2011 – heden: Eigenaar van Xander Wemmers Software Solutions & Training

Werkzaam als freelance Trainer in programmeeromgevingen met de nadruk op .NET en Web Development. Ook Android Programming en internet standaarden als HTML, Javascript, XML, AJAX etc. Als MCT gecertificeerd trainer ruime ervaring met het verzorgen van trainingen op het gebied van .NET en aanverwante onderwerpen. Tevens werkzaam als .NET Software Ontwikkelaar.

Als trainer geef ik regelmatig trainingen bij Global Knowledge, Computrain, Twice, NCOI en andere opleiders.

2009 – 2011: Friss Fraudebestrijding (Utrecht)

Werkzaam als Software Ontwikkelaar/Architect aan het Friss Fraude platform. Dit platform bestaat uit onder andere een ASP.NET (3.5 en 4.0) web applicatie voor het detecteren van fraude. Daarnaast bevat het platform vele tools en webservices om de onderdelen van het platform te kunnen benaderen. Het platform wordt gebruikt in diverse branches zoals verzekeringen, schade en woonfraude.

2005 – 2009: Compu’Train (Utrecht)

Werkzaam als Product Specialist en Trainer/Docent op het gebied van Internet en Programmeren in .NET. Daarnaast ook verantwoordelijk voor dit specialisme op het open rooster: beheer van bestaande cursussen, schrijven van nieuwe cursussen en kwaliteitsbewaking van gegeven cursussen.

2005 – 2005: Virtual Sciences (Utrecht)

Werkzaam als Software Ontwikkelaar .NET. Gedetacheerd bij CCS (Woerden) als lid van een ontwikkelteam van een ASP.NET web applicatie.

2000 – 2005: Info Support (Veenendaal)

Werkzaam als Software Ontwikkelaar voor verschillende projecten bij verschillende klanten (o.a. Interpolis, Rabobank, Philips, Univé).

1992 - 2000: Opleiding

Informatica aan de Universiteit Utrecht.